Διαβητικό πόδι – με τον όρο αυτό περιγράφονται οι βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν στο πόδι ενός διαβητικού ατόμου, αποτέλεσμα της περιφεριακής νευροπάθειας, της περιφερικής αγγειοπάθειας και της μειωμένης αντοχής σε λοιμώξεις. Ως συνέπεια έχει ο ασθενής να μην αντιλαμβάνεται την θερμοκρασία και τον πόνο. Αυτό τον καθιστά ευάλωτο σε τραυματισμούς που δεν αντιλαμβάνεται και εξελίσσονται σε έλκη τα οποία είναι η κύρια αιτία ακρωτηριασμών των κάτω άκρων.

Τα άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη επιβάλεται να κάνουν τέστ αισθητικότητας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ειδικά όργανα όπως Διαπασών, το Μονοινίδιο, Tip Therm.Η γνώση και η φροντίδα στο διαβητικό πόδι προλαμβάνει τα περισσότερα προβλήματα. Οι τακτικές επισκέψεις σε Ποδολόγο για έλεγχο και περιποίηση τυχών προβλημάτων που εμφανίζονται όπως κάλοι, σκληρύνσεις, ραγάδες, δυστροφίες ονύχων, συντελεί στην πρόληψη τέτοιου είδους προβλημάτων.

Στο Ποδολογικό μας κέντρο υπάρχουν επαρκείς γνώσεις για την περιποίηση του διαβητικού ποδιού και των ελκών μέχρι δεύτερο στάδιο. Ο Ποδολόγος σε στενή συνεργασία με τον ιατρικό και τον παραϊατρικό κλάδο, αλλά και το συγγενικό περιβάλλον του ασθενούς έχουν άριστα αποτελέσματα στην πρόληψη και θεραπεία του διαβητικού ποδιού.