Η ψωρίαση αποτελεί χρόνια φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος. Εκδηλώνεται υπό τη μορφή ερυθηματοδών πλακών οι οποίες καλύπτονται από αργυρόχρωμα λέπια τα οποία αποκολλούνται από το δέρμα. Τα κύτταρα, ανανεώνονται υπερβολικά γρήγορα. Συνήθως εντοπίζεται στους αγκώνες, στο τριχωτό της κεφαλής, στα γόνατα, στις παλάμες και στα πέλματα. Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, οφείλεται κυρίως σε γενετικούς, ανοσολογικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Το ένα τέταρτο των ατόμων που υποφέρουν από ψωρίαση παρουσιάζουν βλάβες στα χέρια και τα πόδια υπό μορφή πλακιδίων, πεπαχυμένης κερατίνης στιβάδας που συχνά οδηγεί στο σχηματισμό κάλων, ξηρών ραγάδων με κίνδυνο μόλυνσης και έντονο άλγος. Στα νύχια που προσβάλλονται συχνά από την ψωρίαση παρατηρείται πάχυνση του νυχιού και η επιφάνειά του καλύπτεται από βοθριά.

Το πάσχον νύχι μπορεί εύκολα να αποκολληθεί από την κοίτη (ονυχόλυση), να γίνει παχύτερο με αυλακώσεις κατά μήκος του και να δημιουργηθούν εγκάρσιες γραμμώσεις. Τα ψωρισιακά νύχια συνήθως συνυπάρχουν με ονυχομυκητίαση. Το άτομο που πάσχει από ψωρίαση πρέπει να παρακολουθείται στενά από τον ιατρικό κλάδο και τον Ποδολόγο που με την περιποίηση βοηθά στην αποκατάσταση της κλινικής εικόνας του δέρματος και των νυχιών. (δεν θεραπεύει).

Με τα πιο σύγχρονα μέσα το Ποδολογικό μας κέντρο περιποιείται τα σημεία του δέρματος, νυχιών που έχουν προσβληθεί από την ψωρίαση ανακουφίζοντας τον ασθενή – πελάτη.